Losstaande haarden/opbouw

birocalorBIROCALOR

birocalor b 

birocalor abirocalor

Gebruiksaanwijzing en veiligheidsvoorschriften birocalor

De birobrander is speciaal ontwikkeld voor een grotere veiligheid en kan gebouwd worden in lengtes vanaf 60 cm tot twee meter. Indien gewenst nog groter = maatwerk. Een speciaal ingebouwd ventilatiesysteem zorgt voor een perfecte verbranding wat zorgt voor een mooi bewegende vlam. Een aparte bioethanoltank van 7 liter standaard zorgt ervoor dat men de brandstof niet meer in de brander hoeft bij te vullen en deze kan ook tijdens het gebruik worden bijgevuld. Hierdoor voorkomt men alle risico’s van brandwonden tijdens het gebruik. Met behulp van een pomp wordt de juiste hoeveelheid bioethanol in de brander gebracht.

Aan- en uitschakelen gebeurt met behulp van de afstandsbediening. Aansluitingen voor inkomende bedieningssignalen zijn voorzien. Een verklikkerlichtje zorgt ervoor dat je kan zien of het systeem aan of uit staat. De brander bestaat uit een dubbbelwandige, roestvrijstalen constructie die zorgt voor duurzaamheid en veiligheid.

Er zijn twee versies naargelang de wensen van de klant te verkrijgen. U heeft de keuze uit automatisch en halfautomatisch.

Halfautomatisch:
De haard wordt manueel aangestoken. De bioethanol wordt in de brander gepompt door middel van een druk op de afstandsbediening. De ontbranding moet in gang gestoken worden met een aansteker of andere vuurbron. De haard kan uitgezet worden en blijft nog even verder branden tot de aanwezige brandstof opgebrand is.

Automatisch:
De haard wordt automtisch aangestoken met afstandsbediening. Met een druk op de knop start u de ontbranding en het pompsysteem. U hoeft zelfs uw zetel niet uit. De haard kan uitgezet worden en blijft nog even verder branden tot de aanwezige brandstof opgebrand is.